Amicimi app is een unieke smartphone-applicatie voor iOS, Android en Windows Phone waarmee je snel en eenvoudig alarm kan slaan en kan aangeven dat je je in een noodsituatie bevindt. Je vindt de app in de respectieve stores. Installatie is een peulenschil.

Hoofdscherm

Het hoofdscherm is overzichtelijk en bevat een minimum aan functionaliteiten. Je kan alarm slaan door je vinger 2 seconden op de cirkel te houden. Een alarmsignaal gaat uit naar je buddies, en bij de Amicimi+ gebruikers ook naar de Securitas alarmcentrale. Via de menubalk links boven kan je je instellingen aanpassen. Onder aan het scherm wordt altijd het batterijniveau van je alarmknop weergegeven. Om FollowMe in te stellen vertrek je vanaf hier.

Instellingen

Via de menubalk links boven in het hoofdscherm kom je terecht in het menu waar je je Amicimi kan instellen. Hier geef je onder andere je persoonsgegevens, medische info en eventueel een foto in. Onder contacten voeg je de personen toe die gewaarschuwd worden in geval van een noodoproep. Deze noemen wij je buddies. Zij ontvangen dan informatie over je locatie en geluidsopnames.

FollowMe

Amicimi bedacht voor jou FollowMe en enkele voor de hand liggende situaties, waarop je je plannen ingeeft en die, als je van die plannen afwijkt, automatisch je vrienden of zelfs Securitas waarschuwt. Ga naar het hoofdscherm van de Amicimi app en tik op FollowMe. Kies een van de vier scenario’s en vul de ontbrekende gegevens in. Net voor de activatie krijg je nog een handig overzicht.

Meer info over FollowMe